Mijn werkwijze

Mijn Werkwijze

U kunt als nabestaande direct contact met mij opnemen. Ook kunt u mijn naam doorgeven aan de uitvaartondernemer en deze met mij contact op laten nemen.

Een paar dagen voor de uitvaart vindt dan een afspraak met u en eventueel andere nabestaanden plaats. U vertelt uw herinneringen, het levensverhaal van de overledene, alles wat u graag in de toespraak verwerkt wil zien. Door de juiste vragen te stellen en te luisteren naar uw verhaal, help ik u om een goed beeld van de overledene te schetsen.  Doorgaans duurt deze afspraak 1,5 a 2 uur.


In de hectische dagen voor de uitvaart, wordt zo op natuurlijke manier een moment gekozen om in kleine kring stil te staan bij het leven van de overledene. Dit moment wordt meestal erg gewaardeerd door de nabestaanden.


Ik zal dan aan de slag gaan om, met alle informatie die ik met u verzameld heb, over de overledene een mooie passende toespraak te gaan schrijven. Zodra die klaar is, zal ik deze aan u voorleggen zodat eventuele wijzigingen aangebracht kunnen worden.  Het vinden van de juiste toon is daarbij van groot belang. Soms vraagt het terugblikken op het leven van een overledene om een serieuze toon, maar soms is er ook ruimte voor wat meer humor en relativering. U kunt ook aangeven hoe lang u wenst  dat de toespraak wordt en de plaats daarvan tijdens de uitvaartplechtigheid. Normaal gesproken duurt een toespraak ongeveer 10 minuten.


De kosten

Een eerste kennismaking is vrijblijvend (telefonisch, skype of ontmoeting) en wordt niet in rekening gebracht.

- Toespraak bij uitvaart: € 375,= (incl. 21% BTW)

Dit is inclusief gesprek, uitschrijven toespraak, correctieronde, uitspreken toespraak bij de uitvaartplechtigheid

- Maken en schrijven toespraak, u spreekt zelf: € 275,= (incl. 21% BTW)

Dit is inclusief gesprek, uitschrijven toespraak, correctieronde

- Reiskosten

Mijn werkgebied bestaat  uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Er wordt 0,19 cent per kilometer berekend. Dat is meestal twee keer een rit tijdens de uitvoering van de opdracht. Een keer voor het gesprek en een keer voor de uitvaart.

- Vergoeding

In veel gevallen wordt de rekening van de uitvaartspreker vanuit de post “vrije besteedbare ruimte” vergoed door uw uitvaartverzekering. U kunt dit navragen bij de uitvaartondernemer of uw verzekeringsmaatschappij.
Omdat ik me kan voorstellen dat u ook graag wil horen hoe mijn stem klinkt, voeg ik hierbij een Radio 4-Spotje toe dat ik heb ingesproken voor de Concertenreeks van De Leidse Koorboeken.